pendaftaran syarikat sdn bhd

10 CARA BUAT DUIT ONLINE TANPA MODAL

Jom kami ceritakan teknik proven cara buat duit online secara free, cepat dan halal di internet. Tak perlu susah-susah. Kami ajar anda cara buat duit online dengan handphone anda saja. Benda yang wajib semua orang ada. Hanya kerja online di rumah saja, kerja di rumah yang terbukti membayar. Sesuai untuk sesiapa sahaja yang nak buat duit online. Jana pendapatan sampingan dari internet.

CARA BUAT DUIT ONLINE 1: QMEE

Setiap hari kita pasti akan melayari internet dan menggunakan carian di laman Google sama ada untuk sesuatu yang berfaedah ataupun tidak. Apa kata anda tukarkan setiap data internet yang anda gunakan itu dengan ganjaran yang lumayan.

Dengan hanya menggunakan Qmee.com anda boleh memperoleh ganjaran setiap kali membuat carian di laman Google, Bing atau Yahoo. Jangan risau tiada jumlah minimum untuk anda keluarkan cash dari laman web ini, dan setiap pengeluaran boleh dibuat serta-merta. 

CARA BUAT DUIT ONLINE 2: YSENSE

ySense merupakan aplikasi penyediaan survey online berbayar, di mana untuk menjana pandapatan online dari sini, anda perlu menjawab segala survey yang disediakan. 

Aplikasi ini telah wujud sejak tahun 2007 lagi dan memberikan manfaat kepada pengguna internet dalam menghasilkan wang tambahan dengan cara yang sangat mudah.

Jenis survey berbayar di aplikasi ySense ini bervariasi, di mana ia bermula dari survey politik sehinggalah gaya hidup dan sebagainya. Sebagian besar survey di ySense membayar antara USD 0.50 hingga USD 5 mengikut jenis survey yang dijawab.

CARA BUAT DUIT ONLINE 3: JAG

JAG menyediakan platform di laman web dan aplikasi smartphone sebagai cara buat duit online dengan mudah. Konsep yang diketengahkan pula sangat berkait dengan gaya hidup golongan muda hari ini yang cenderung menggunakan sosial media.

Anda hanya perlu kongsi post, like post, tengok video, dan banyak lagi untuk mendapatkan reward atau ganjaran yang tertentu. 

CARA BUAT DUIT ONLINE 4: CANVA AFFLIATE

Selalu kita dengar tentang Shopee Affiliate, Lazada Affiliate atau pelbagai lagi jenama besar yang gah namanya di dunia. Namun kali ini kami tertarik untuk berkongsi kepada anda tentang Canva Affiliate.

Sebelum itu penting untuk anda tahu terlebih dahulu apa itu Canva? Untuk pengetahuan anda, Canva adalah sebuah tool khusus digunakan untuk reka bentuk.

Jika dahulu, semua orang berprasangka tanpa ilmu dan kemahiran grafik yang bagus seseorang itu tidak mungkin menghasilkan karya digital atau design yang menarik.

Namun hari ini dengan Canva, setiap rekaan yang dihasilkan pastinya sangat mudah dan menarik tanpa memerlukan kemahiran yang tinggi.

Melalui Canva Affiliate, anda bukan sahaja boleh reka apa-apa yang dicetak, dokumen dalam format PDF, invois, flyers, sehinggalah grafik untuk siaran di platform digital seperti infografik dan rekaan laman web dan sebagainya.

Malah di sini juga memberikan peluang kepada anda untuk menjual hasil karya-karya yang dibuat dengan menggunakan platform Canva ke seluruh dunia.Dengan memiliki lebih dari 78 juta pengguna di seluruh dunia, ianya tidak mustahil untuk anda menjana pendapatan yang sangat lumayan dari program Affiliate Canva.

CARA BUAT DUIT ONLINE 5: CASHZINE

Aplikasi Cashzine ini menggunakan konsep membaca untuk mendapatkan wang. Anda perlu baca artikel yang terkandung dalam aplikasi ini, kemudian apabila selesai coins akan diberikan bergantung kepada jumlah pembacaan kita. 

Apa yang menarik, setiap coins yang diberikan itu boleh ditukar dalam bentuk duit (RM). Ini bermakna lagi banyak anda baca, lagi banyaklah juga coins akan diperoleh.

Bukan itu sahaja, artikel yang dikongsikan dan berjaya menarik perhatian orang lain untuk baca juga mempunyai jumlah coins yang tertentu akan diberikan kepada kita.

CARA BUAT DUIT ONLINE 6: SURVEYON

Jika tadi ySense lebih bersifat general dari segi pembahagian survey dan sebagainya. Bagi aplikasi Surveyon pula ia menyediakan survey online terhadap produk, pasaran, atau juga perilaku pembeli. 

CARA BUAT DUIT ONLINE 6: GOOGLE OPINION

Satu lagi aplikasi cara buat duit online menerusi soal jawab survey yang dipercayai boleh anda sertai adalah Google Opinion Reward. Anda boleh memperoleh wang daripada Google Opinion Reward setiap kali menjawab survey yang tersedia di platform tersebut.

Pengguna Android boleh memuat turun aplikasi ini di Google Play. Sementara itu, pengguna iOS pula boleh mendapatkannya di App Store.

CARA BUAT DUIT ONLINE 7: QMEE

Setiap hari kita pasti akan melayari internet dan menggunakan carian di laman Google sama ada untuk sesuatu yang berfaedah ataupun tidak. Apa kata anda tukarkan setiap data internet yang anda gunakan itu dengan ganjaran yang lumayan.

Dengan hanya menggunakan Qmee.com anda boleh memperoleh ganjaran setiap kali membuat carian di laman Google, Bing atau Yahoo. Jangan risau tiada jumlah minimum untuk anda keluarkan cash dari laman web ini, dan setiap pengeluaran boleh dibuat serta-merta. 

CARA BUAT DUIT ONLINE 8: PLAYLIST PUSH

Buat pencinta muzik, jangan lepaskan peluang ini untuk jadikan hobi anda sebagai salah satu sumber pendapatan tambahan yang menarik. Apa yang perlu anda buat hanyalah mendengar lagu dari platform playlistpush.com

PlaylistPush adalah platform yang membolehkan pengguna Spotify, Deezer dan Apple Music ‘monetize’ (menghasilkan duit) playlist mereka. Ia adalah laman web yang menghubungkan artis muzik ke kurator senarai main. 

Di samping itu, laman web ini juga membantu artis-artis menyiarkan muzik mereka ke kurator playlist untuk berpeluang dimasukkan ke dalam senarai terhangat.

CARA BUAT DUIT ONLINE 9: SNACK VIDEO

Pesaing TikTok iaitu Snack Video mendapat tempat yang tersendiri di hari pengguna millennial di dunia khususnya Indonesia, India, dan sebagainya. Snack Video merupakan sebuah platform media sosial yang membolehkan pengguna untuk membuat dan memuat naik video pendek, sama seperti aplikasi TikTok.

Malah tidak hanya setakat itu, Snack Video juga boleh menjadi sumber penghasilan yang menjanjikan. Platform ini menawarkan manfaat bagi sesiapa sahaja untuk menghasilkan wang dengan beberapa cara seperti menonton video, mengundang teman, hingga menjadi seorang content creator.

CARA BUAT DUIT ONLINE 10: USERTESTING

UserTesting.com adalah sebuah platform baru yang membayar pengguna harian untuk melakukan ulasan pelbagai jenis laman web.

Kalau anda sudah terbiasa membuka browser dan expert dalam pembinaan web, inilah masanya untuk anda jadi golongan profesional dan layari laman web untuk memiliki kerja yang berbayar dan menyeronokkan.

Setiap ulasan mengambil masa hanya sekitar 20 minit dan memberi pulangan untuk anda mendapatkan $10 (RM41) melalui Paypal.

Nak tahu lebih banyak idea bisnes online, boleh lawati link berikut

11 IDEA BISNES ONLINE DARI RUMAH MUDAH DAN ZERO MODAL

https://malaysiabiz.net/wp-admin/