PROMOSI DAFTAR SYARIKAT SDN BHD MURAH

PROMOSI DAFTAR SYARIKAT SDN BHD MURAH

Syarikat sdn bhd adalah merupakan salah satu entiti perniagaan di Malaysia. Lebih dari 1 juta bisnes telah didaftarkan dibawah syarikat sdn bhd. Begitu banyak kelebihan daftar syarikat sdn bhd bagi sesebuah bisnes berbanding milikan tunggal (enterprise) atau perkongsian.


Kini, anda boleh memiliki syarikat sdn bhd sendiri tanpa perlu risau dengan kos kerana dengan promosi “daftar syarikat sdn bhd murah” dari MalaysiaBiz.Net, anda akan mendapat kos dan perkhidmatan yang terbaik.

Promosi “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

5 Manfaat Mendaftar Sdn Bhd Dengan MalaysiaBiz.Net

 1. Diuruskan oleh setiausaha syarikat berlesen, FRAZ Corporate Services. FRAZ Corporate Services terdiri dari rangkaian profesional seperti akauntan bertauliah, peguam dan agen cukai yang akan membantu anda mencapai kelebihan maksimum syarikat sdn bhd.
 2. Berdaftar dengan SSM BizTrust, piawaian online yang dikawal selia oleh SSM bagi memastikan entiti berdaftar mematuhi Prinsip dan Kriteria SSM BizTrust termasuk pendaftaran perniagaan, keselamatan dalam talian dan perlindungan maklumat.
 3. Gabungan pengalaman lebih dari 10 tahun didalam pelbagai industri & lebih dari ratusan klien yang telah dibantu.
 4. Anda akan mendapat satu sesi konsultasi PERCUMA untuk mendapat kefahaman mendalam mengenai syarikat sdn bhd.
 5. FRAZ Corporate Services menyediakan one stop solution bagi semua keperluan dan pematuhan (compliance) pensyarikatan seperti akaun, audit, dan cukai. Jadi anda tidak perlu lagi risau untuk mendapatkan perkhidmatan-perkhidmatan ini.
Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah

Promosi “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

10 Sebab Anda Perlu Mendaftar Syarikat Sdn Bhd

Berikut adalah 10 mengapa anda perlu mendaftar syarikat sdn bhd dengan promosi “daftar syarikat sdn bhd murah” dari MalaysiaBiz.net:

 1. Tanggungan atau liabiliti terhad. Maksudnya disini, pemilik syarikat hanya akan rugi setakat modal yang dilaburkan ke atas syarikat. Aset lain yang tidak didaftarkan di atas nama syarikat tidak akan terjejas sekiranya syarikat diisyhtihar muflis.
 2. Ada kesinambungan. Sekiranya terjadi sesuatu ke atas pemilik syarikat, pegangan saham boleh dijual kepada pemilik baru dan ini memastikan operasi syarikat berterusan. Syarikat tidak perlu dibubar seperti entiti milikan tunggal
 3. Kredibiliti yang tinggi. Pihak bank, kerajaan dan perniagaan lain lebih memandang tinggi terhadap syarikat sdn bhd berbanding entiti lain seperti milikan tunggal atau perkongsian. Dengan ini, bisnes lebih mudah untuk mendapatkan pinjaman, memasuki tender kerajaan atau mendapatkan supplier yang berkualiti.
 4. Kadar cukai yang rendah. Kadar cukai syarikat adalah lebih rendah berbanding dengan cukai individu. Malah, perancangan cukai boleh dilakukan secara sah bagi mengurangkan cukai yang dibayar.
 5. Dividen syarikat tidak dikenakan cukai. Pemilik syarikat boleh mengambil untung dengan cara mengambil dividen. Baiknya kaedah ini adalah dividen kepada pemilik syarikat tidak dikenakan cukai. Hal ini dapat menjimatkan kos pemilik syarikat.
 6. Boleh bertukar milik. Pemilikan syarikat bergantung kepada pemilikan saham. Apabila seseorang itu bertindak menjual saham, dia juga melepaskan hak memiliki syarikat tersebut. Pembeli baru saham tersebut dikira sebagai pemilik baru syarikat.
 7. Boleh melantik pengurusan yang profesional. Pemilik syarikat tidak semestinya menjalankan operasi syarikat. Mereka boleh memilih untuk melantik lembaga pengarah yang berpengetahuan dan berkemahiran untuk mentadbir syarikat seterusnya menjana lebih keuntungan.
 8. Mudah mendapat suntikan modal. Modal perniagaan boleh didapati dalam bentuk pinjaman mahupun ekuiti. Syarikat lebih mudah mendapat pinjaman dari pihak bank seperti yang dinyatakan sebelum ini. Bagi suntikan modal ekuiti, ianya boleh dilakukan dengan menambah modal berbayar.
 9. Penyata kewangan yang disahkan. Adalah menjadi kewajipan untuk syarikat sdn bhd menyediakan penyata kewangan yand disahkan oleh auditor. Hal ini menambah kredibiliti syarikat disamping memastikan keadaan kewangan syarikat sentiasa dalam keadaan terurus. Syarikat juga mudah untuk meyakinkan pelabur luar berkenaan kewangan syarikat dengan memberi penyata kewangan yang diaudit.
 10. Potensi yang besar. Disebabkan pengurusan syarikat yang teratur melalui ahli lembaga pengarah yang profesional dan perlunya laporan audit tahunan, syarikat berpotensi maju ke hadapan dan lebih berdaya saing.

Promosi “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

5 Langkah Mudah Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah

Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah
 1. Sediakan 3 pilihan nama syarikat melalui borang pendaftaran dibawah. Dapatkan panduan pemilihan nama syarikat di pautan berikut: PANDUAN PEMILIHAN NAMA SYARIKAT. Kami akan menghubungi anda segera untuk memberikan pengesahan.
 2. Kemudian, kami akan memberikan anda borang pendaftaran syarikat ‘superform’ untuk anda isi. Selepas semakan dari pihak kami, anda perlu selesaikan yuran promosi “pendaftaran syarikat sdn bhd murah” berserta yuran pendaftaran SSM untuk pihak kami teruskan proses pendaftaran syarikat sdn bhd
 3. Sekiranya tiada masalah, proses pendaftaran syarikat sdn bhd anda akan siap dalam masa 3-5 hari bekerja selepas.

Promosi “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

Struktur Promosi RM499*

Ya betul. Kami tidak akan mengenakan cas tersembunyi. Struktur jelas yuran promosi “daftar syarikat sdn bhd murah” adalah seperti berikut:

+

=

Promosi “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

10 Tawaran Promosi RM499*

Kami inginkan anda jelas dengan tawaran pakej kami kerana kami benar-benar ingin bantu anda. Ramai yang kecewa kerana tidak diberikan penjelasan yang lengkap mengenai pakej yang disediakan. Dengan pakej promosi RM499 “daftar syarikat sdn bhd murah”, anda akan mendapat:

Ramai yang telah mendapat manfaat dari pakej
promosi RM499* “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

Promosi “Daftar Syarikat Sdn Bhd Murah”

*Promosi daftar RM499 tidak termasuk pembayaran kepada SSM. Keseluruhan kos pendaftaran adalah RM 1498 termasuk pembayaran kepada SSM.

Bagi mendapatkan maklumat lanjut bagi proses pendaftaran syarikat sdn bhd, anda boleh layari ke laman web SSM di pautan berikut SSM-GUIDELINES